احتمال ابتلای مجدد به کرونای آفریقای جنوبی در بهبودیافتگان

به گزارش بلاگ پو، وزیر بهداشت از شناسایی موارد جدید کرونای آفریقای جنوبی و هندی در کشور اطلاع داد.

احتمال ابتلای مجدد به کرونای آفریقای جنوبی در بهبودیافتگان

به گفته نمکی در بعضی از استان ها، جهش های جدید ویروس آفریقای جنوبی از سه مورد به پنج مورد قطعی و موارد مشکوک به 30 مورد در هرمزگان رسیده است.

این در حالی است که موج چهارم کرونا سیر نزولی پیدا نموده است، موجی که بنابر اعلام مسئولان وزارت بهداشت عامل اصلی آن ویروس جهش یافته انگلیسی با قدرت سرایت و شدت بیشتر بیماری است.

اکنون که فرایند این موج سهمگین نزولی شده مواردی از کرونای آفریقای جنوبی، هندی و هیبرید هندی- کالیفرنیایی در کشور شناسایی و نگرانی ها از افزایش دوباره موارد ابتلا و بستری بیشتر شده است.

ویژگی های کرونای آفریقای جنوبی را بشناسید

حسن رودگری، متخصص ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران، درباره کرونای آفریقای جنوبی و ویژگی هایش اعلام کرد: واریانت جدید از ویروس SARS-CoV-2 بار اول در خلیج نلسون ماندلا در ماه نوامبر 2020 در آفریقای جنوبی گزارش شد، در حالی که اولین بیمار کووید19 این کشور با نسل چینی ویروس در 5 مارس 2020 و 8 ماه پیش از آن کشف شده بود که حاکی از سرعت پیدایش واریانت جدید در این کشور بوده که از مراکز شیوع بیماری HIV بعنوان یک بیماری تضعیف کننده ایمنی است. معمولا در افواه عمومی نام اولین کشور گزارش دهنده بر روی واریانت باقی می ماند، این سوش نام های علمی B.1.351 و 501Y.V2 را هم دارد. باید دانست علاوه بر این واریانت حداقل 16 واریانت دیگر نیز در آفریقای جنوبی در مدت یکسال اخیر کشف و گزارش شده است.

مدیر پژوهش سازمان نظام پزشکی کشور با بیان اینکه کرونای آفریقای جنوبی سه جهش جدید در خود جای داده است، گفت: جهش K417N عامل جابجایی یک لیزین به آسپاراژین در موقعیت اسید آمینه شماره 417 مربوط به پروتئین S ویروس کروناست، جهش E484K عامل جابجایی گلوتامیک اسید به لیزین در موقعیت 484 است، جهش N501Y هم موجب تبدیل یک آسپاراژین به تیروزین در موقعیت 501 اسید های آمینه پروتئین S می گردد. جهش آخر احتمالا ناشی از موج پنجم کووید19 در آفریقای جنوبی است و این جهش آخر در واریانت انگلیسی هم دیده می گردد که احتمالا نشانگر وجود یک هات اسپات در ژنوم مربوطه باشد.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: این واریانت خیلی زود به کشور های همجوار مثل بوتسوانا سرایت کرد و در اندک فرصتی در کشور های اروپایی انگلستان، سوئد، فرانسه سوئیس و کشور های آسیایی همانند کره جنوبی تا دسامبر 2020 گزارش و در ژانویه 2021 نیز در استرالیا نیز دیده شد.

احتمال ابتلای مجدد در بهبودیافتگان کرونا

رودگری درباره احتمال ابتلای مجدد به کرونا اعلام کرد: پیدایش موارد عفونت مجدد توسط سوش آفریقای جنوبی پس از ابتلا به کووید 19 با ویروس نوع اولیه ایده احتمال فرار این سوش از ایمنی بدن را در ذهن برانگیخت و به عنوان مثال در ژانویه 2021 گزارشی از یک عفونت مجدد 129 روز پس از عفونت اولیه گزارش شد که اتفاقا شدیدتر از عفونت خفیف اول بود و آزمایش ها ابتلا به نوع B.1.351 را تایید کردند.

مدیر پژوهش سازمان نظام پزشکی کشور ادامه داد: گزارش های دیگری نیز از ابتلا به این سوش با وجود سطح آنتی بادی بالا وجود دارد که نگران کننده بود البته در مجموع گزارش ها می گویند که ابتلا به سوش آفریقای جنوبی تابلوی بالینی بدتر و نتیجه اسفبارتر نداشته است، اما این نوع ویروس قطعا قدرت سرایت بالاتر دارد و می تواند یک جمعیت عظیم را در زمان کوتاه مبتلا کند و موجب فشار مضاعف به سیستم های خدمات درمانی شده است و به دنبال آن موارد ابتلا، زمین گیری، بستری و مرگ و میر بیشتر خواهد شد.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه نمود: از بین 8 جهش موجود در بخش کد دار ژنوم مربوط به پروتئین S، سه جهش E484K و N501Y و K417N به نظر می رسد عامل سرعت انتقال بالا یا دور زدن آنتی بادی ها در بدن باشند.

اثر واکسن های مختلف بر کرونای آفریقای جنوبی

رودگری درباره تاثیر واکسن ها در خنثی کردن کرونای افریقای جنوبی گفت: از بین کشور هایی که در سطح وسیع واکسیناسیون ملی انجام داده اند، رژیم صیهونیستی که از واکسن فایزر استفاده نموده بود در گزارش های خود اشاره به اثر گذاری بالای واکسن بر این سوش داشت. آن ها در یک مطالعه بر روی 400 نفر که یک یا دو دوز واکسن را دریافتند انجام دادند که تنها یک درصد از آن ها به کرونای آفریقای جنوبی مبتلا شده بودند، البته در بین دریافت کنندگان دو دوز در قیاس با واکسن نشده ها این رقم 5/4 درصد در ازای 0/7 درصد یعنی 8 برابر بود که نشان دهنده قابلبت دور زدن سیستم ایمنی در بین درصد کمی از ایمن شده هاست.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه نمود: در مجموع فایزر 90 درصد در مقابل این سوش پیروز بوده است. همین مطالعه حاکی از ابتلا بین یک تا دو هفته پس از تزریق دوز دوم است که شاید نشان از یک پنجره باز بعد از دوز دوم تا رسیدن به حداکثر ایمنی باشد که سوش آفریقایی از آن استفاده و فرد را مبتلا می نماید بنابراین رعایت پروتکل های بهداشتی پس از واکسن بسیار امر مهمی در پیشگیری تا رسیدن به ایمنی مکفی است.

مدیر پژوهش سازمان نظام پزشکی کشور ادامه داد: در تاریخ سی آوریل CDC آمریکا مطالعه ای درباره 16 مورد جدید ابتلا به سوش آفریقایی انتشار داد که یکی از این افراد دو دوز و دو نفر یک دوز واکسن دریافت نموده بود و یکی نیز 5 ماه پس از ابتلای قبلی مجددا مبتلا شده بود؛ لذا CDC نتیجه گرفت که این سوش قدرت دور زدن ایمنی ناشی از واکسن یا ابتلا به بیماری کووید19 را دارد. نکته جالب اینکه هیچکدام از این 17 نفر سابقه سفر به آفریقا نداشتند. از بین آن ها دو نفر بستری و یک نفر فوت کرد، باید دانست که در مجموع تا کنون در آمریکا 450 مورد از این سوش گزارش شده که احتمال می دهند عدد واقعی بیشتر باشد.

رودگری درباره اثربخشی واکسن اسپوتنیک وی بر روی کرونای آفریقای جنوبی گفت: هرچند روس ها ادعا داشتند که واکسن اسپوتنیک آن ها کاملا در مقابل این سوش مقاوم است و این را بر اساس مطالعه شرکت تولیدکننده اسپوتنیک بر روی نمونه های بیماران آرژانتینی ادعا می کردند، اما محققان می گویند واکسن اسپوتنیک نیز همانند واکسن های مشابه (مثل آسترازنکا) بر علیه پروتئین wild-type ساخته شده است، سوش آفریقایی جهش موثری در ژنوم مربوط به این پروتئین دارد، لذا ادعای اسپوتنیک طبق تئوری نمی تواند درست باشد و این واکسن در مقابل جهش E484k سوش آفریقایی آسیب پذیر است. باید دانست که واکسن اسپوتنیک در هیچ مطالعه مستقلی آنالیز نشده است و ادعا های روس ها نمی تواند مورد اعتماد باشد.

احتمال تغییر واکسن ها برای مقابله با کرونای آفریقای جنوبی

مدیر پژوهش سازمان نظام پزشکی کشور درباره اثربخشی واکسن آسترازنکا بر روی کرونای آفریقای جنوبی گفت: یک کارآزمایی بالینی نیز در حال اجرا بوده که هنوز به خاتمه نرسیده است و نتایج فاز 1b-2 آن در مجله پزشکی نیوانگلند چاپ شده و نشان داده است که تا این لحظه واکسن آسترازنکا تنها 10/4 درصد در مقابل شکل خفیف و متوسط سوش آفریقای جنوبی B.1.351 مقاومت ایجاد می نماید هرچند ممکن است مقاومت نسبتا بالایی در مقابل اشکال شدید، بستری ومرگ ناشی از این سوش داشته باشد اما آن ها نتیجه گرفتند که نسل جدیدی از واکسن ها باید ساخته گردد که تغییرات پروتئین S را نیز هدف قرار دهد.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: این مطالعه در حقیقت بر روی عظیمسالان 18 تا 64 سال با متوسط سن 30 سال بدون سابقه HIV انجام شد. از 750 واکسینه شده 2/5 درصد شکل خفیف تا متوسط کووید19 را بعد از روز 14 از دوز دوم نشان دادند در حالیکه این رقم دربین دریافت کنندگان پلاسبو 3/2 درصد بود. حدود 92 درصد از 42 مورد کووید19 این مطالعه ناشی از واریانت سوش آفریقایی بوده است.

علائم و قدرت سرایت کرونای آفریقای جنوبی چقدر است؟

مدیر پژوهش سازمان نظام پزشکی کشور درباره علائم و قدرت مرگ و میر کرونای آفریقای جنوبی اعلام کرد: مطالعات نشان می دهد تابلوی بالینی بیماری کووید19 ناشی از سوش آفریقایی که اکنون در بیش از 60 کشور دنیا دیده شده است، اختلاف چندانی با سوش اولیه ندارد بجز اینکه بسیار سریعتر گسترش می یابد و احتمالا بتواند از اثر آنتی بادی ناشی از ابتلای قبلی یا واکسن تا حدودی فرار کند. البته WHO نیز معتقد است طبق گزارش های واصله از سراسر دنیا سوش آفریقایی الزاما شکل شدیدتر بالینی یا تغییر چشمگیر در مرگ و میر ندارد و فقط سریعتر گسترش می یابد و خطر دور زدن ایمنی را دارد.

dorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

thailandro.ir: تایلند: سفر به کشور زیباییهای جنوب شرق آسیا، بانکوک، پوکت، پاتایا، سامویی، کرابی

asiaro.ir: آسیا رو: سفر به آسیا، جنوب شرقی آسیا، آسای مرکزی و خاورمیانه

منبع: همگردی
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 49222

به "احتمال ابتلای مجدد به کرونای آفریقای جنوبی در بهبودیافتگان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "احتمال ابتلای مجدد به کرونای آفریقای جنوبی در بهبودیافتگان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید