برخورد با ساخت و ساز غیرمجاز در عرصه محوطه باستانی سیلک کاشان

به گزارش بلاگ پو، معاون مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان و رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان کاشان از تخریب یک باب خانه باغ که به صورت غیرمجاز در عرصه محوطه باستانی سیلک ساخته شده بود با حکم قضایی و حمایت شهرداری کاشان توسط واحد اجرایی این شهرداری خبر داد.

برخورد با ساخت و ساز غیرمجاز در عرصه محوطه باستانی سیلک کاشان

به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، مهران سرمدیان با اعلام این خبر گفت: این خانه باغ چهارهزار مترمربعی در عرصه محوطه باستانی سیلک ساخته شده بود و پرونده این ملک از سال90 در مراجع قضایی در دست بررسی بود که پس از سیر مراحل قانونی با همکاری و حمایتهای شهرداری کاشان و واحد اجرای احکام شهرداری و فرماندهی نیروی انتظامی، تخریب شد.

جوادحسین زاده مدیر پایگاه سیلک نیز در این باره با اشاره به اینکه محوطه 40 هکتاری باستانی سیلک آذرماه پارسال مشخص عرصه وحریم شد، گفت: هر گونه دستکاری و ساخت و ساز در عرصه محوطه های باستانی جرم است و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با متخلفان برخورد جدی می کند.

تپه سیَلک نام نخستین تمدن ایران مرکزی با بیش از 7500سال قدمت و یکی از محوطه های مهم فلات کشور و قدیمی ترین سکونت گاه فلات مرکزی ایران، در جنوب غربی کاشان واقع شده و شامل دو تپه شمالی و جنوبی و دو گورستان به فاصله 600متری از یکدیگر است. یکی از این گورستان ها با قدمت 3500ساله در 200متری تپه جنوبی و گورستان دیگر قدمتی سه هزار سال ساله دارد.

زیگورات سیلک که 15.94متر از ارتفاع آن باقی مانده از کهن ترین زیگورات های ایران است.

محوطه باستانی سیلک کاشان سال1310 با شماره 38 در فهرست آثار تاریخی و ملی ایران و سال1997 میلادی در فهرست ثبت آثار موقت جهانی قرار گرفته است.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: میراث آریا
انتشار: 9 مهر 1400 بروزرسانی: 9 مهر 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 10864

به "برخورد با ساخت و ساز غیرمجاز در عرصه محوطه باستانی سیلک کاشان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برخورد با ساخت و ساز غیرمجاز در عرصه محوطه باستانی سیلک کاشان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید