بروز بیماری های روده ای در خوزستان به علت مسائل آب و فاضلاب بوده است

به گزارش بلاگ پو، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به بروز بیماری های روده ای در بعضی مناطق خوزستان در روزهای گذشته، گفت: بروز بیماری های روده ای در خوزستان در هفته گذشته و روزهای اخیر به علت مسائل آب و فاضلاب بوده است.

بروز بیماری های روده ای در خوزستان به علت مسائل آب و فاضلاب بوده است

به گزارش خبرنگاران، دکتر ایرج نظری در نشست خبری که امروز (27 مردادماه) در دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار گردید، اظهار کرد: شروع سال با وقوع سیل سنگین در خوزستان و بعضی استان های همجوار همراه بود و تقریبا همه افکار عمومی و ادارات از جمله دانشگاه علوم پزشکی در زمینه مبارزه با سیل مشغول بودند که خوشبختانه با همت همه دست اندرکاران در این زمینه به خوبی از این حادثه گذر کردیم.

وی اضافه کرد: بعد از گذر از سیل، عواقب آن در بخش سلامت وجود داشت که با فعالیت های شبانه روزی خوشبختانه کنترل خوبی در مورد مسائل پساسیل داشتیم.

کنترل بیماری ها همزمان با بازگشت حجاج

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به وظایف این مجموعه در روزهای آینده، گفت: پس از انجام فرائض حج، اکنون بازگشت حجاج شروع شده است. معمولا بعد از بازگشت حجاج به دلیل ازدحام در زمان کوتاه در یک مکان محدود، بیماری های متعدد منتقله مخصوصا بیماری های تنفسی در میان آنان ایجاد می گردد.

نظری ادامه داد: ممکن است بعضی از این حجاج در مراسم حج دچار بیماری هایی شده باشند که همکاران ما به ویژه در زمان ورود حجاج در فرودگاه این افراد را آنالیز می نمایند. در صورتی که فردی دارای علائم بیماری باشد، مورد آنالیز بیشتر و درمان قرار می گیرد که اکنون به شدت درگیر این کار هستیم. سال های گذشته نیز مواردی از بیماری داشتیم که بیماری ها کنترل شدند و امسال نیز در حال کوشش برای کنترل بیماری ها هستیم.

بروز بیماری های روده ای در خوزستان به علت مسائل آب و فاضلاب بوده است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز توضیح داد: هفته گذشته و در حال حاضر در چند منطقه استان از جمله رفیع و در چند روز گذشته در مناطقی از روستاهای باغملک بیماری های اسهالی و استفراغی اتفاق افتاده است که همکاران ما به صورت شبانه روزی در این مناطق حاضر شدند و توانستند بیماری ها را کنترل نمایند. البته این مساله به صورت سالانه مخصوصا در فصل تابستان رخ می دهد که همکاران ما شرایط را کنترل می نمایند.

وی در مورد علت وقوع موارد بیماری ها روده ای در چند منطقه شهرهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز در ایام اخیر، ادامه داد: وقوع این موارد اسهالی به علت مسائل آب و فاضلاب بوده است و اینکه سازمانی عنوان کند که علت این بیماری ها مسائل آب و فاضلاب نیست، شاید برای سرپوشاندن مسائل باشد.

نظری در مورد وضعیت بیماری های هپاتیت A و وبا در امسال در خوزستان، گفت: خوشبختانه در امسال علی رغم اینکه زمینه بروز وبا مساعد بود، با کنترل های اجرا شده موردی از وبا نداشتیم.

وی ادامه داد: همچنین با وجود اینکه در این فصل انتظار موارد بیماری هپاتیت A وجود دارد اما موارد وقوع هپاتیت A نگران نماینده و بیش از نبوده است.

خیال شورای سلامت از وضعیت آب و فاضلاب راحت نیست

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز توضیح داد: در دو سال اخیر حداقل 70 درصد مباحث شورای سلامت در زمینه آب و فاضلاب است. مسائل زیادی در زمینه زیرساخت ها و آب و فاضلاب وجود دارد و منکر کوشش های شرکت آبفا در این زمینه نیستیم اما این کوشش ها به نسبت اینکه خیال مان راحت باشد، نیست.

نظری بیان نمود: در این شرایط، وضعیت آب شرب از نظر میزان کدورت آب، وضعیت میکروبی آب و کلر آب آشامیدنی، روزانه و در بعضی مواقع چندین بار در روز آنالیز می گردد.

وی اعلام کرد: در سیل در بعضی مواقع چهار تا پنج بار این کنترل را انجام می دادیم. می دانیم که همه سازمان ها مسائل اقتصادی دارند و قطعا همه کارها احتیاجهای اقتصادی دارند اما نمی گردد با سلامت مردم شوخی کرد و باید فعالیت ها در این زمینه بیشتر گردد تا شاهد موارد کمتری از این مسائل باشیم. حداقل باید لایروبی و آهک پاشی جوی های روباز به سرعت انجام گردد تا این اتفاق کمتر رخ دهد.

همه باید مراقب آب و اغذیه مورد مصرف مردم باشند

وی بیان نمود: مسائل موجود در حاشیه ای که به سلامت مردم آسیب می رساند، باید مورد توجه همه سازمان ها و اداراتی که به نحوی در این زمینه مسئول هستند، قرار بگیرد. یک سهل انگاری کوچک مانند برگشت فاضلاب در یک شهرستان ممکن است معضلی ایجاد کند که برای کنترل آن باید هزینه های زیادی صرف گردد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خواهان شد: از همه سازمان ها و ارگان هایی که به نحوی فعالیت آنها بر سلامت مردم تاثیرگذار است می خواهیم به شدت در مورد کنترل اوضاع بهداشتی مخصوصا در این فصل و به ویژه نوشیدنی ها، آب و اغذیه مورد مصرف مردم مراقب باشند.

نگرانی بابت اشتراک جاده های مواصلاتی، امدادی و ترددی در اربعین

نظری به ایام اربعین اشاره نمود و گفت: با توجه به اینکه خوزستان از دو نقطه مرزی چذابه و شلمچه محل خروج زائران اربعین حسینی است، از مدت ها قبل فعالیت های مرتبط در این زمینه شروع شده است.

وی بیان نمود: سرعت و شلوغی در بازگشت زائران بیشتر است و ممکن است در این بازگشت ها، بیماری های گوارشی و تنفسی منتقل شوند که باید کنترل های خوبی داشته باشیم. با توجه به اینکه مراسم اربعین در حال نزدیک شدن به فصل گرما است، احتمال ایجاد بیشتر بیماری های منتقله مخصوصا بیماری های گوارشی وجود دارد. بنابراین از هم اکنون فعالیت همکاران ما شروع شده است. همچنین اطلاع رسانی در مورد رعایت نکات بهداشتی در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.

نظری با بیان اینکه شرایط در اربعین بسیار حساس است، گفت: یکی از نگرانی های ما در اربعین این است که جاده های مواصلاتی، امدادی و ترددی یکی هستند و این خطر را ایجاد می نمایند که در زمان بحرانی نتوانیم به خوبی و به موقع خدمات دریافت کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان نمود: در مرز چذابه درمانگاه شبانگاهی داریم. همچنین نخستین بیمارستان پشتیبان ما بیمارستان دشت آزادگان و پس از آن بیمارستان های اهواز هستند.

مشاهده بیش از 500 مورد وبای عراقی در مرزهای خوزستان در اربعین 96

نظری با بیان اینکه نوع میکروب وبای عراق با وبای ایرانی متفاوت است، توضیح داد: در سال 96 در بازگشت زائرین اربعین از مرز چذابه بیش از 250 مورد وبای عراقی داشتیم و به همین میزان هم در مرز شلمچه موارد وبای عراقی مشاهده شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان نمود: البته این آمار بیماران تنها متعلق به زائران خوزستانی نیست بلکه متعلق به زائران سراسر کشور بود که از مرزهای خوزستان تردد می کردند.

وی ادامه داد: همه این افراد در زمان ورود، شناسایی و مورد درمان قرار گرفتند و حتی تا بازگشت به منازل خود پیگیری شدند و یک مورد از بیماری این بیماران به یک نفر دیگر انتقال نیافت. همه این کارها با کوشش و اقدامات همکاران ما انجام شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اعلام کرد: در حادثه 31 شهریور سال گذشته نیز همه اقدامات درمانی به موقع و به بهترین نحو انجام شد و همه این اقدامات نشان از توانایی های خوب همکاران ما است.

نظری در مورد نوع همکاری و حمایت منطقه آزاد اروند در حوزه بهداشتی و درمانی گفت: منطقه آزاد اروند هیچ حمایتی از ما نکرده است. قرار بود دو دستگاه ماشین امدادی برای خدمات رسانی در شرایط بحران تهیه گردد اما دو ماه است که پول را به منطقه آزاد داده ایم اما هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشده است و خیری از این منطقه به دانشگاه نرسیده است.

وی در مورد توزیع نامتوازن مراکز بهداشتی و درمانی گفت: توزیع نامتوازن مراکز بهداشتی و درمانی بر اثر دخالت های دیگران برای تصمیم گیری در مراکز حساس مثل بخش سلامت ایجاد می گردد. در نقاط مختلف کشور مشاهده می گردد که در بعضی مواقع دو تا سه بیمارستان نیمه کاره در فاصله پنج کیلومتری احداث شده اند که نه می توانند خدمات خوبی ارائه دهند و نه حتی امرار معاش خود را تامین نمایند.

نظری ادامه داد: بخش عمده چرخش اقتصادی یک بیمارستان بر اساس درآمدهای اختصاصی است و زمانی که درآمدهای اختصاصی پایین بیاید، چرخ بیمارستان نمی چرخد و در این شرایط پزشکی نیز در این مرکز نمی ماند. اگر بر اساس استانداردهای جمعیتی و شاخص های مورد احتیاج به درستی تصمیم گرفته گردد، بسیاری از مسائل حل خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد اینکه بخشی از فضای آزمایشگاهی بیمارستان سوانح و سوختگی طالقانی اهواز برای احداث بیوبانک اختصاص داده شده است؟ گفت: اگر تصمیمی در یک مجموعه گرفته می گردد قطعا همه جوانب مختلف آن دیده شده است. اگر قرار شده بخشی از آزمایشگاه به کار دیگری اختصاص یابد قطعا برای اصلاح موارد دیگر برنامه ریزی لازم انجام می گردد.

نظری در مورد انتقاد مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری اهواز از عدم همکاری دانشگاه علوم پزشکی اهواز در ساماندهی سگ های بلاصاحب اهواز، گفت: متاسفانه بعضی از مسئولین ادارات ما تفکیک وظایف را نمی دانند. در ارتباط با سگ های ولگرد شهرداری و سازمان دامپزشکی باید تصمیم گیری نمایند. هیچ کدام از کارهای جمع آوری یا عقیم سازی بر عهده ما نیست و تنها واکسیناسیون فرد مورد گزش قرار گرفته بر عهده ما است.

وی اضافه کرد: یکی از بزرگترین اثرات وجود سگ های بلاصاحب در شهر بر دانشگاه علوم پزشکی تحمیل می گردد زیرا سال گذشته 8 هزار گزش در خوزستان داشتیم و برای هر گزش در بخش درمان 3 میلیون تومان هزینه می گردد.

dorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

thailandro.ir: تایلند: سفر به کشور زیباییهای جنوب شرق آسیا، بانکوک، پوکت، پاتایا، سامویی، کرابی

asiaro.ir: آسیا رو: سفر به آسیا، جنوب شرقی آسیا، آسای مرکزی و خاورمیانه

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 10906

به "بروز بیماری های روده ای در خوزستان به علت مسائل آب و فاضلاب بوده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بروز بیماری های روده ای در خوزستان به علت مسائل آب و فاضلاب بوده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید