تجربه کشورهای پیروز در کنترل کرونا چیست؟

به گزارش بلاگ پو، رئیس مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید انستیتو پاستور گفت: اگر یک تصمیم گیری درست،فرماندهی واحد و مشارکت مردم را داشته باشیم و نظارت مناسب اتفاق بیفتد، انتظار داریم بتوانیم بر موج سهمگین کرونا که کشور چندین هفته درگیر آن است، فائق بیاییم.

تجربه کشورهای پیروز در کنترل کرونا چیست؟

به گزارش خبرنگاران، احسان مصطفوی، رئیس مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران در مصاحبه با فارس در پاسخ به این پرسش که میزان اثر بخشی اجرای طرح تعطیلی دوهفته ای در کشور چگونه است؟، گفت: از روز شنبه محدویت های جدی تری در کشور آغاز شده است و بر اساس تعداد بیماران بستری که روزانه در شهرهای مختلف گزارش می شوند، مناطق کشور به سه دسته قرمز، نارنجی و زرد تقسیم شده است.

وی ادامه داد: در هرکدام از این رنگ بندی ها، محدودیت های حضور در محل کار و اجتماع و محدودیت های دیگری اعمال شده است؛ البته گفتنی است در حال حاضر بسیاری از کشورها مثل کشورهای اروپایی و آمریکایی مثل کشور ما درگیری شدید با کرونا را تجربه می نمایند و آن ها نیز متناسب با شرایط شان محدودیت ها و تعطیلاتی را دنبال می نمایند.

استاد اپیدمیولوژی انستیتو پاستور ایران اضافه نمود: تجربه گذشته این کشورها به خصوص کشورهای اروپایی این است که آنها تعطیلی و محدودیت های گسترده ای را تجربه کردند که نتیجه آن، کاهش قابل توجه انتشار بیماری بود و اکنون در برخی کشورهای اروپایی مثل فرانسه این تعطیلی ها هنوز ادامه دارد.

عضو هیأت علمی انستیتو پاستور ایران تأکید کرد: مسلم است این تعطیلی و محدودیت ها اگر براساس ضوابط علمی و تعیین اتفاق بیفتد، انتظار داریم که تاثیر آن کاهش موارد ابتلا و مرگ بعد از گذشت حداقل 2 تا هفته باشد.

مصطفوی متذکر شد: اما باید چند نکته را برای اعمال صحیح و اثر بخشی مناسب این محدودیتها مد نظر داشته باشیم. اول اینکه انتظار است نوع محدودیتها و اولویت بندی آنها بر اساس مستندات و مبتنی بر شواهد علمی پذیرفته شده باشد.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران بیان داشت: در تصمیم گیری در ارتباط بانوع محدودیتها، باید مشارکت اقشار مختلف جامعه و مخصوصا خبرگان علمی و متخصصان مرتبط اخذ گردد و نهایتا اینکه به موضوع آنالیز صرفه- هزینه مداخلات در تصمیم گیری ها توجه جدی داشت تا بتوانیم با هزینه کمتر، بیشترین بازدهی را در مداخلاتی که در پیش می گیریم، داشته باشیم.

مصطفوی اضافه نمود: نکته دوم اینکه باید همه ساختارهای کشور اعم از مردم و ساختارهای اجرایی، فرماندهی واحد ستاد ملی مقابله با کرونا را بپذیرند و یک هدف واحد دنبال گردد و آن کاهش موارد ابتلا و موارد مرگ به وسیله تبعیت از چارچوب هایی است که توسط وزرات بهداشت تدوین و توسط ستاد ملی مقابله با کرونا اعمال می گردد.

رئیس بخش اپیدمیولوژی انستیتو پاستور ایران توضیح داد: در نهایت اینکه اگر ما بهترین تصمیم ها را گرفته باشیم، همکاری و همراهی خوب مردم را داشته باشیم و فرماندهی خوب و منسجمی را برای کنترل اپیدمی داشته باشیم؛ اما یک نظارت خوب و جدی برای اعمال مداخلات دنبال نماییم، قطعا نتیجه مناسبی نخواهیم گرفت.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور اضافه نمود: به نظر می رسد در محدودیت هایی که از شنبه در کشور اعمال شده، نظارت مناسب و تنبیهات متناسبی برای قانون شکنان در نظر گرفته نشده یا اجرایی نشده است؛ در نتیجه اینکه در برخی موارد، این محدودیت ها شنماینده به نظر می رسد.

مصطفوی ابراز داشت: انتظار است اگر موارد فوق را درست اجرایی کنیم، بتوانیم بر موج سهمگینی که کشور بیش از یک ماه درگیر آن است، فائق بیاییم.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 38577

به "تجربه کشورهای پیروز در کنترل کرونا چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تجربه کشورهای پیروز در کنترل کرونا چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید