5 خاصیت درمانی پیاز در طب سنتی

به گزارش بلاگ پو، یکی از پر مصرف ترین مواد غذایی در سراسر جهان به ویژه در ایران پیاز است، این سبزی را بیشتر در غذاها به اسم چاشنی استفاده می نمایند. خوردن پیاز فواید باورنکردنی بسیاری دارد که در طب سنتی هم خوردن آن توصیه شده است.

5 خاصیت درمانی پیاز در طب سنتی

به گزارش خبرنگاران، پیاز یکی از پرمصرف ترین و پرطرفدارترین مواد غذایی موجود در هر آشپزخانه ای است. بی خود نیست وقتی کودکی را پشت سر می گذاریم یکی از هواداران پر و پا قرص این ماده غذایی می شویم.

چون همین پیاز خودمان ضدسرطان و ضد دیابت است، باعث جریان بهتر خون می گردد، با کلسترول بالا مقابله می نماید و غیره. با ما همراه باشید تا بگوییم این ماده غذایی چه خواصی دارد و چگونه باید از آن بهره ببرید تا خواص بیشتری عایدتان گردد.

پیاز خواص ضدسرطانی دارد

پیاز از ابتلا به بعضی از سرطان ها پیشگیری می نماید و حتی می تواند جلوی رشد سلول های سرطانی را بگیرد. نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهد که پیاز می تواند باعث پیشگیری از سرطان معده و سرطان لوله گوارش گردد.

می پرسید چرا؟ به خاطر این که پیاز حاوی آنتی اکسیدان هایی مثل آنتوسیانین و کرستین است که خواص ضدسرطانی دارند.

نتایج یک پژوهش فرانسوی که روی موش های مبتلا به سرطان کولون صورت گرفته نشان می دهد عصاره پیاز می تواند جلوی تکثیر سلول های سرطانی را بگیرد.

روش مصرف

البته که نمی گردد مثلا یک قابلمه پیاز بار بگذارید و میل کنید. همواره پیاز برای طعم دار کردن خوراکی ها استفاده می گردد.

بهتر است بدانید که پیاز سفید در مقایسه با پیاز قرمز یا زرد حاوی آنتی اکسیدان های کمتری است. پیاز را با مواد غذایی دیگری که سرشار از آنتی اکسیدان است مصرف کنید مثل سبزی های رنگی.

پیاز را به صورت خام یا پخته وارد برنامه غذایی تان بکنید؛ اما توجه داشته باشید که در پخت آن از روغن بیش از مقدار استفاده نکنید.

پیاز با کلسترول مقابله می نماید

پیاز خواص ضدکلسترولی دارد. این خاصیت پیاز مدیون خواص آنتی اکسیدانی و امگا 3های موجود در آن است. در واقع پیاز به یاری امگا 3های خود به کاهش مقدار تری کلیسیرید خون یاری می نماید. تری گلیسیریدها چربی هایی هستند که بدن به اسم انرژی از آنها استفاده می نماید.

پیاز از ابتلا به بعضی از سرطان ها پیشگیری می نماید و حتی می تواند جلوی رشد سلول های سرطانی را بگیرد. نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهد که پیاز می تواند باعث پیشگیری از سرطان معده و سرطان لوله گوارش گردد.

هنوز به طور دقیق ارتباط بین تری گلیسیرید و کلسترول معین نشده است اما متخصصان بر این باورند زمانی که مقدار تری گلیسیرید بالا می رود مقدار کلسترول خوب کاهش می یابد و به این ترتیب کلسترول بد خطرناک تر شده منجر به بسته شدن رگ های خونی می گردد.

روش مصرف

برای استفاده بیشتر از آنتی اکسیدان ها از پیاز قرمز یا زرد بهره ببرید. می توانید از پیاز خام برای تهیه انواع سالادها بهره ببرید.

زمانی که می خواهید پیاز را بپزید و یا سرخ کنید از روغن زیاد استفاده نکنید. پیاز خام آنتی اکسیدان های بیشتری دارد. پخت وپز مقدار آنتی اکسیدان های این ماده غذایی را به مقدار کم کاهش می دهد. توجه داشته باشید که پیاز به تنهایی معجزه نمی نماید. زمانی خواص این ماده غذایی بیشتر می گردد که در چهارچوب یک تغذیه سالم و متنوع حاوی میوه و سبزی های سرشار از آنتی اکسیدان مصرف گردد.

آیا پیاز برای رگ های خونی مفید است؟

اگر چه این خاصیت پیاز به پای سیر نمی رسد اما باید بدانید که پیاز به گردش خون یاری زیادی می نماید. نتایج یک پژوهش انگلیسی نشان می دهد افرادی که روزانه سوپ پیاز می خورند کمتر دچار انباشتگی جرم در رگ های خونی شان می شوند. البته مطالعات دراین زمینه همچنان ادامه دارد.

در واقع پیاز حاوی آنتی اکسیدان ها و ترکیبات سولفیدی(گوگرددار) است و برای همین برای رگ ها مفید است. بعلاوه باید بدانید که این ماده غذایی مفید حاوی امگا3 هم هست که مقدار کلسترول خون را پایین می آورد. پتاسیم موجود در آن، نمک بیش از مقدار بدن را دفع می نماید و برای همین قلب و رگ های خونی را در سلامت نگه می دارد.

روش مصرف:

حتما سر سفره پیاز خام داشته باشید. در تهیه سالادهایتان از این ماده غذایی غافل نشوید. توجه داشته باشید پیاز خام حاوی آنتی اکسیدان های بیشتری است.

پیاز همیار لاغری

اصلا هر ماده غذایی که باعث لاغری گردد عزیزتر است. اگر می خواهید لاغر شوید پیاز را وارد برنامه غذایی تان بکنید. اول به خاطر این که پیاز حاوی فیبر است. فرقی نمی نماید که خام باشد یا پخته! فیبرهای موجود در آن داخل دستگاه گوارش حجیم می گردد و برای همین احساس گرسنگی را کاهش می دهد. این ماده غذایی بعلاوه ادرارآور است و به دفع سموم بدن یاری می نماید.در نهایت باید بگوییم که پیاز مقدار تری گلیسیرید خون را کاهش می دهد. تری گلیسیریدها چربی های انباشته شده در بافت های چربی بدن هستند که در شکم، ران ها و غیره انباشته می شوند.

روش مصرف:

فرقی نمی نماید چه پیازی باشد! اگر می خواهید لاغر شوید پیاز سفید، قرمز، زرد، خام و پخته میل کنید. توجه داشته باشید که در پخت آن از روغن بیش از حد استفاده نکنید.

پیاز خواص ضددیابتی دارد

پیاز یک ماده غذایی مفید برای بیماران مبتلا به دیابت است. به عقیده بعضی از متخصصان نباید در مصرف آن زیاده روی کرد زیرا حاوی مقدار قابل ملاحظه ای گلوسید است. اما همین پیاز تری گلیسیرید خون را کاهش می دهد. همان کاری که انسولین به ویژه در افراد مبتلا به اضافه وزن انجام نمی دهد. واقعیت این است که پیاز حاوی ماده ای به نام گلوکوکینین است که حرف و حدیث زیادی در خصوص آن وجود دارد. به عقیده بعضی از متخصصان این ماده مقدار قند خون را کاهش می دهد.

نتایج یک پژوهش انگلیسی نشان می دهد افرادی که روزانه سوپ پیاز می خورند کمتر دچار انباشتگی جرم در رگ های خونی شان می شوند

به عقیده بعضی دیگر گلوکوکینین باعث تحریک پانکراس می گردد که وظیفه کنترل مقدار گلوکز را دارد. در هر حال تاثیری که پیاز در مقابله با مسائل قلبی عروقی دارد برای افرادی که از دیابت نوع دو رنج می برند و یا پتانسیل ابتلا به آن را دارند مفید است.

روش مصرف:

بهتر است در این مورد نظر پزشک معالج خود را جویا شوید. در واقع پزشک شما بهتر می تواند تشخیص دهد که شما می توانید از پیاز بهره ببرید یا نه.

با بوی بد دهان بعد از مصرف پیاز چه کنیم؟

خیلی ها از ترس بوی دهان از مصرف پیاز خام خودداری می نمایند. با این حال مقابله با بوی بد دهان بعد از خوردن پیاز خام کار چندان سختی نیست. کافی است مقداری جعفری، موز یا کیوی میل کنید. بعد از مصرف سیر یا پیاز مقداری جعفری خام بجوید. خواهید دید که موثر واقع می گردد.

منبع: دکتر سلام

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 24 مرداد 1400 بروزرسانی: 24 مرداد 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 52648

به "5 خاصیت درمانی پیاز در طب سنتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 خاصیت درمانی پیاز در طب سنتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید